DH Buitensport 
Organiseert en begeleidt buitensportactiviteiten

Survivalrun- en bootcamp training, groepsbindingsactiviteiten, bivak- en wandeltochten! 

Nieuws


Terug naar overzicht

27-10-2019

1e plaats voor Danny van Haaften in Deest

Ik moest om 11.10 uur starten en de routeplanner gaf een reistijd van ongeveer een uur aan. Het gebeurt niet vaak dat een wedstrijd dicht bij huis is. Dus het was uitslapen en ontspannen die kant op. Het startschot klonk en het tempo lag direct al vrij hoog. “Niet meegaan, eigen tempo draaien” dacht ik.

Na de eerste swing-over werd de groep uiteen getrokken en zou de positie enigszins bepaald zijn. De race kreeg een wending bij de eerste combi-hindernis. Ik merkte dat ik snel door de combi heen kwam en de deelnemers uit mijn startgroep achterliet. Tijdens mijn trainingen bij DH Buitensport in Vlaardingen probeer ik de deelnemers er bewust van te maken om efficiënt te klimmen. Ook leg ik uit dat als je techniek iets minder wordt naarmate de wedstrijd vordert, je soms gewoon door moeten “rammelen”!

Inmiddels ben ik halverwege de wedstrijd als ik zie dat ik alle deelnemers uit mijn startgroep definitief heb achtergelaten en dat ik inloop op de mensen uit de eerdere startgroepen. “Oké dit kon weleens een podiumplek worden” dacht ik. Mijn benen voelden redelijk goed en ik had geen last van pijntjes. Tot dan toe was het een enigszins ontspannen race en was ik aan het aftasten hoe het lichaam zou reageren. Het tempo ging omhoog en de vlam was aan, naar cirkel 1!

Ik wist dat ik onderweg was naar de finish omdat de nummers van de hindernissen snel opvolgden. Het zouden namelijk ongeveer 45 hindernissen zijn en dat betekende dat ik in de buurt kwam. Plakje hout zagen, monkeybars, lopen met een stammetje en nu nog even de eindhindernis. “Ja netjes, je moet wel even bellen, je staat voorlopig 3e” hoorde ik een man zeggen. Ik liep naar het scherm waar de voorlopige uitslagen op vermeld werden. Tot mijn verbazing zag ik dat ik in mijn categorie (13 km NPSB individueel) op de 1e plek stond!Terug naar overzicht 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn