DH Buitensport 
Organiseert en begeleidt buitensportactiviteiten

Survivalrun- en bootcamp training, groepsbindingsactiviteiten, bivak- en wandeltochten! 

Nieuws


Terug naar overzicht

24-11-2019

Danny van Haaften wint NK Survivalrun in Doorn

Zondag 24 november stond voor mij, Danny, in het teken van het Nederlandse Kampioenschap Survivalrun in de categorie NPSB 13 kilometer individueel. De plannen voor deelname aan het NK werden al eerder gemaakt. Namelijk in Deest waar ik in dezelfde categorie ook de eerste plaats wist te bemachtigen.

“Plan van aanpak”
Ik had een plan van aanpak gemaakt voor mijn deelname aan het NK maar tijdens de eerste kilometers kon dat plan al overboord. Het looptempo lag behoorlijk hoog en ik moest alle zeilen bijzetten. In de eerste kilometers waren er weinig tot geen hindernissen en alles wat ik dacht was “ik moet bij de groep blijven als ik iets wil betekenen in de uitslag.”

Na een aantal kilometers en hindernissen werd de kopgroep enigszins bepaald en ik liep tweede positie. Tijdens het nemen van de hindernissen zei de kopman tegen mij: ”als jij zo door klimt is die voor jou vandaag!” Waarop ik antwoordde dat de wedstrijd pas klaar is, als hij klaar is. Het looptempo van de kopman was iets hoger maar dat verschil kon ik tijdens de hindernissen goed maken. Halverwege de wedstrijd kwam er een kleine voorsprong waarna ik het tempo iets ging verhogen. “Deze ga ik niet meer weggeven!” Ik won het Nederlandse Kampioenschap en kwam met een tijd van 01:44:18 uur over de finish.Terug naar overzicht 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn